Ötös ikrek születtek Csehországban

Négy kisfiúnak és egy leánygyermeknek adott életet vasárnap reggel Prágában a huszonhárom éves Alexandra Kinová.

Csehországban először születtek ötös ikrek. A csecsemőket a terhesség 31. hetében császármetszéssel hozták világra a Prága-Podolí kórházban. A főorvos egy dublini konferenciát hagyott ott, és tért vissza, hogy személyesen vezethesse a bonyolultnak ígérkező beavatkozást, amely végül minden váratlan esemény nélkül zajlott le.

A négy kisfiú 1240, 1318, 1340 és 1050, a kisleány pedig 1250 grammal született, és a körülményekhez képest jól vannak, miként az édesanyjuk is. Aki csak néhány hete tudta meg, hogy mekkora gyermekáldás vár rá. Először ugyanis azt közölték vele, hogy ikrekkel várandós, majd pedig a várható számukat négyre emelték. Csupán április végén tudta meg, hogy öt picit fog szülni.

A családnak már van egy ötéves fia. A közép-csehországi Nymburk melletti Milovicében élnek egyszobás bérlakásban, az édesapa vasutas. Vasárnap hajnalban a cseh fővárosba gyorsvonattal érkezett, amely késett, de még így is elérte az apás szülést. Marcela Ríhová, a település alpolgármestere bejelentette, hogy a helyi önkormányzat négyszobás bérlakást utal ki a házaspárnak, s három éven át két gondozót fizet, akik segítenek a sokféle teendő ellátásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.