Öt meccs és harmincmillió a fordított karlendítésért

Nicolas Anelka még fellebbezhet az FA döntése ellen.

Csütörtökön öt meccs eltiltásra és nyolcvanezer font (átszámítva 30 millió forint) pénzbüntetésre ítélte Nicolas Anelkát az Angol Labdarúgó-szövetség. Az FA döntése szerint a Premier League-ben szereplő West Brom francia csatárának egy kötelező tanfolyamon is részt kell vennie egy fordított karlendítés, a quenelle miatt. Anelka tavaly december 28-án ünnepelt a náci időket idéző antiszemita gesztussal, miután sikerült gólt – a kettő közül az elsőt – rúgnia az aktuális ellenfélnek, a West Hamnek. A meccsnek 3-3 lett a vége.

A quenelle – amikor valaki a teste mellett kinyújtja a karját és a tenyerét, a másik kezével pedig vállon ragadja magát – egy Franciaországban betiltott humorista, Dieudonné M’bala M’bala védjegye. Anelka korábban és az eltiltásához vezető meghallgatáson is azzal védekezett, hogy csak a barátjaként aposztrofált humoristát biztosította a támogatásáról vele. A West Brom 34 éves csatára – aki a Chelsea-t is megjárta – még fellebbezhet a csütörtöki döntés ellen, de a klubja felfüggesztette, amíg az ügy le nem zárul.

Anelkának nem ez az első balhéja, amely eltiltással végződik. 2010-ben 18 válogatott szerepléstől fosztották meg, amiért a világbajnokság Mexikó elleni meccsén a „Baszd meg magad, te kurafi!” kiszólással válaszolt Raymond Domenech akkori szövetségi kapitány egyik bíráló megjegyzésére. A franciák 2-0-ra kikaptak. Anelka azóta sem kért bocsánatot senkitől a durva szitkáért.

Nicolas Anelka 2010-ben. Még fellebbezhett
London, 2010. június 21. Nicolas ANELKA francia labdarúgó, a Chelsea játékosa a londoni Heathrow repülőtérre érkezik 2010. június 21-én. Anelkát hazaküldték a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról, mert tiszteletlenül beszél Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal a Mexikó elleni, 2-0-ás vereséggel végződőtt 2010-es világbajnoki labdarúgó-mérkőzés szünetében június 17-én. (MTI/AP)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.