Öt román halottja is van az olaszországi földrengésnek

A földrengés által leginkább sújtott Amatrice városában körülbelül száz román él.
Öt román állampolgár is életét vesztette a szerdai közép-olaszországi földrengésben – közölte csütörtökön kora délután a bukaresti külügyminisztérium. A közlés szerint napközben három újabb románt fedeztek fel az elhunytak között. Nőtt az eltűntek száma is, kilencről tizenegyre. Négy román állampolgárt kórházban ápolnak, állapotukról a szaktárca nem közölt részleteket.

A diaszpóra képviselői szerint a román áldozatok száma sokkal magasabb lehet a külügyminisztérium által közöltnél. A földrengés által leginkább sújtott Amatrice városában körülbelül száz román él – mondta el Adrian Chifu önkormányzati képviselő a Mediafax román hírügynökségnek.

A nyári szabadságok miatt nehéz megbecsülni az eltűntek számát. – Reméljük, hogy a többség a szabadságát tölti Romániában, és nincs a halottak közt. (...)Az utolsó órák ezek, amikor a romok alatt rekedt embereket még meg lehet menteni – nyilatkozta csütörtökön délután Chifu.

Egy másik román, az Unioni Italiana del Lavoro (UIL) szakszervezet titkára, Radu Nicolae szerint a környéken sok román feketén dolgozik, ők nem jelennek meg a statisztikákban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.