Öt év börtön a kamionos-gázpalackos támadásért

Öt év börtönre ítélte a madridi bíróság hétfőn azt a férfit, aki gázpalackokkal, üzemanyaggal és ipari műtrágyával megpakolt autójával behajtott a spanyol kormányzó párt fővárosi székházába még 2014 decemberében.
A 38 éves férfi a bíróságon elmondta: elkeseredésében szánta rá magát tettére, mert vállalkozása tönkrement, és mindenét elvesztette. Így akarta felhívni a figyelmet az ország súlyos problémáira.

A bíró az ítélet indoklásában kiemelte, hogy az elkövető azzal a szándékkal vezette autóját az épületbe, hogy az felrobbanjon, noha végül ez nem sikerült.

A személyautó áttörte az épület bejáratának üvegajtaját és az aulában állt meg, teljesen összeroncsolódva.

Mivel kora reggel volt, odabent összesen hatan tartózkodtak. Az ütközésben senki, még a sofőr sem sérült meg. Az épületben 40 ezer eurós (12,5 millió forint) kár keletkezett.

Az eset után a rendőrség elővigyázatosságból kiürítette és lezárta a környéket, amíg a tűzszerészek megvizsgálták a csomagtartó tartalmát.

A férfi egy műanyag ládában ipari műtrágya felhasználásával készített robbanószerkezetet, amely azonban nem volt élesítve az ütközés pillanatában. A csomagtartóban két gázpalack és több mint három liter üzemanyag is volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.