Fegyveresek mészároltak egy elefántcsontparti strandon

Ismeretlen fegyveresek nyitottak tüzet a vendégekre a fővárostól 40 kilométerre fekvő Grand Bassam városának strandján.

A tengerparton dördült el a legtöbb lövés. A szálloda népszerű a külföldiek és a helyiek körében is.

Elefántcsontpartot a stabilitás példájának tekintették Nyugat-Afrikában a 2002-ben kirobbant polgárháborúig. A konfliktus elmélyítette a főleg muszlimok lakta észak és a keresztény dél közötti szakadékot. Azóta a békekötések és a megújuló erőszak váltakoznak az országban.

Az AFP hírügynökség egy helyi katonai tisztviselőre hivatkozva arról tájékoztatott, hogy öt ember vesztette életét, más források azonban ennél magasabbra teszik az áldozatok számát.

A vasárnapi lövöldözés egyik szemtanúja arról számolt be, hogy "felfegyverzett, maszkot viselő férfiak" kezdtek el lőni a L'Etoile du Sud Hotel vendégeire. A szálloda tengerpartján sokan voltak a hőhullám miatt.

Egy másik szemtanú, Souleymane Kamagate arról számolt be, hogy az emberek elszaladtak a strandról és próbáltak menekülni.

BBC helyszíni tudósítója, Maud Jullien elmondása szerint Elefántcsontpart az egyike azoknak a nyugat-afrikai országoknak, amelyeknél fennáll egy iszlám katonai támadás veszélye. Ilyen csoportok támadtak luxusszállodákra novemberben Maliban és januárban Burkina Fasóban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.