Ostoba módon bukott le az álmagyar álüzletember

A magát oknyomozó újságírónak tartó, modern információs hadviseléssel foglalkozó James O'Keefe megpróbált beépülni a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Intézetbe azzal a szándékkal, hogy kínos ügyeket derítsen fel. O'Keefe, akinek állítólag van beépített embere Hillary Clinton kampánycsapatában is, egy nagyon ostoba hibával bukott le.

Dana Geraghty, a Nyílt Társadalom Intézet (OSI) eurázsiai demokráciaprogramjának felügyelője egy egészen bizarr üzenetet talált március 16-án. Az üzenet így kezdődött:  

„Szia, Dana. A nevem Victor Kesh, egy amerikai magyar vagyok, és egy alapítvány nevében kereslek. Szeretnénk csatlakozni hozzátok, és támogatni azt, amiért harcoltok, az európai értékek ügyében.”

Az állítólagos magyar üzletember, miután nyekegve-nyökögve elmondta ezeket, visszahívást kért, és letette a telefont. A vonalat azonban nem bontotta, és ennek köszönhetően Dana Geraghty üzenetrögzítője még felvett hétpercnyi „szigorúan titkos” suskust is – számol be a The New Yorker nyomán a 444.hu.

A beszélgetésben, melybe Danát véletlenül beavatták, az állítólagos Victor Kesh egy másik személlyel arról beszélt, hogy be kell küldeni valakit az OSI vezetőihez tárgyalni, és elhelyezni az illetőt az alapítványnál. A felvázolt terv szerint az illető pénzt vitt volna (szigorúan nem offshore pénzt, mert Sorosék azt nem fogadják el, bár Clintonék igen...), így részt vehetne a közös programok kitalálásában. Közben persze rejtett kamerával jó kis felvételeket lehetne készíteni kínos dolgokról.

A felvételen szereplő másik hang javasolt is valakit erre a szerepre, egy brit ortopéd orvost, akit nagy tehetségnek nevezett.

Ez után hallható még, hogy a magát magyar üzletembernek hazudó fickó Geraghty LinkedIN profilját elemezgeti, és a visszahívás esélyeit latolgatja, amikor valaki a háttérből egyszer csak rászól, hogy azonnal zárja be, mert ezen a közösségi oldalon meg lehet nézni, hogy ki nyitotta meg az ember profilját.

Mint kiderült, a két ostoba hibát is elkövető telefonáló a Project Veritas nevű szervezetet alapító, magát mesteri oknyomozónak tartó, korrupcióellenes szabadságharcos James O'Keefe volt. Bár a civil szervezet hivatalosan a korrupció ellen küzd, ő maga is évente több millió dollár adományból működik, és a pénz forrása jórészt ismeretlen.

A Project Veritas módszere az, hogy törvénysértésre veszik rá a kiszemelt politikust vagy közéleti szereplőt, majd erről video- és hangfelvételt készítenek. Eredményeik eléggé felemásak.

O'Keefe a New Yorkernek nem akarta elárulni, hogy miért igyekezett beépíteni valakit az OSI-hoz, ám egy Trumpot támogató, a republikánusok jobbszéléhez húzó híroldalnak elmondta, hogy a Project Veritas igazgatóságának egyik tagja, Matthew Tyrmand hívta fel rá a figyelmét, hogy Soros mi mindenben vesz részt Kelet-Európában.

Tyrmand egy lengyel-amerikai üzletember, aki a mostani lengyel kormány nem hivatalos tanácsadójának is mondja magát, és több cikket is írt arról, hogy a kormányellenes lengyelországi tüntetések mögött valójában Soros György áll – írja a 444.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.