Összevesztek a románok a mentőhelikopteren

Át akarja vinni a nyugat-romániai régiót kiszolgáló mentőhelikoptert Aradról Temesvárra a Temes Megyei Tanács elnöke. Az aradiak nem adják. Szerintük a Temes megyei elnök így akarja elterelni a figyelmet arról, hogy nem tudott megszerezni 20 millió euró uniós támogatást.

Át akarja vinni a nyugat-romániai régiót kiszolgáló mentőhelikoptert Aradról Temesvárra Titu Bojin, a Temes Megyei Tanács elnöke, írja a Nyugati Jelen című romániai magyar portál. A légimentő 2011 óta az Arad megyei sürgősségi kórház udvarán állomásozik, ahol minden feltétel adott az eredményes működéséhez. Titu Bojin kijelentette, hogy azt a helikoptert eredetileg Temes megyének vásárolták, csak Aradon működött, mert Temesváron nem voltak meg az üzemeltetéséhez szükséges feltételek.

Traian Igas egykori belügyminiszter, Arad megyei politikus, aki a helikoptert kilobbizta a nyugati régiónak, kijelentette: nem fogja engedni, hogy a politikusi gőg miatt felborítsák a légimentő szolgálat működését. Fölszólította Arad megyei politikustársait: ne hagyják, hogy a Temes megyeiek aradi intézményeket romboljanak le!

Adrian Tolea, az Arad Megyei Tanács ideiglenes elnöke hétfőn a sajtónak azt nyilatkozta: elnök kollégája csak azért vette elő a mentőhelikopter ügyét, hogy elterelje a Temes megyeiek figyelmét arról, hogy elnöki működése idején 20 millió euró vissza nem térítendő uniós támogatástól esett el Temes megye.

Romániában is van megyei kormánymegbízott, ott ezt a tisztséget prefektusnak hívják. Adrian Tolea fölszólította az Arad megyei kormánymegbízottat: ő se hagyja, hogy a temesiek elvigyék a helikoptert! Ha ez mégis megtörténne, Cosmin Pribac prefektus mondjon le!

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.