Összetűzés a svéd-izraeli Davis Kupa mérkőzéseinek helyszínén

Összecsapott a rendfenntartókkal több tucat Izrael-ellenes tüntető szombaton Malmőben, miközben megrohamozta a svéd-izraeli Davis Kupa teniszmérkőzésnek helyet adó sportcsarnokot.

A tiltakozók megpróbálták áttörni az aréna köré húzott kordont, de a rohamrendőrök visszaszorították őket. Csaknem kétszáz álarcos szélsőséges kövekkel, petárdákkal és festékbombákkal támadt a rendőrökre, akik tíz embert őrizetbe vettek.

Összesen mintegy hétezer szélsőjobb- és szélsőbalos aktivista érkezett szombaton a helyszínre, miután előzőleg a dél-svédországi város egyik központi terén mintegy kétezren meghallgatták az Izrael év eleji gázai hadműveletét elítélő és a palesztinok támogatását sürgető beszédeket. Lars Ohly, a svéd Baloldali Párt vezetője az összegyűlt tömegnek azt mondta, hogy az Európai Uniónak és a világ többi részének "bojkottálnia kell az izraeli rasszista rezsimet".

Bár a szervezők békés tiltakozást ígértek, néhány szélsőbaloldali aktivista előre kilátásba helyezte, hogy meg fogják zavarni az izraeli-svéd Davis Kupa-találkozót, amelyet a városi tanács döntése alapján - éppen a tiltakozók miatti elővigyázatosságból - zárt ajtók mögött kezdtek meg pénteken.

A malmöi sportcsarnokhoz közel ezer rendőrt vezényeltek ki, hogy megakadályozzák a tüntetők behatolását az arénába.

Izrael-ellenes tüntetők, Malmőben
Izrael-ellenes tüntetők, Malmőben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.