Összehangolt merénylet Kabul ellen

A tálibok összehangolt merényletsorozatot indítottak Kabul ellen. A nagykövetségekkel teli központban több robbanást lehetett hallani, megtámadták a parlamentet is.

Fegyveresek támadták meg Kabul központját, ahol több nagykövetségi épület is található. Ezen a környéken legalább hét, nagyobb robbanást és lövéseket is lehetett hallani. A parlament épülete mellett, amely Kabul nyugati részén van, szintén bomba robbant. A biztonsági erők állítása szerint itt legalább hat fegyveressel harcoltak, a támadóknak nem sikerült bejutniuk az épületbe.

A parlament egyik szóvivője elmondta, hogy az épületet és az orosz nagykövetséget is rakétával támadták, a német nagykövetség felől füstöt látni, az amerikai nagykövetség mellett pedig robbantottak. Gránátot dobtak egy brit diplomaták lakta házra is, és rakétával lőttek a brit nagykövetség egyik őrtornyára. A merénylők a Camp Warehouse-ként ismert NATO-bázist is megtámadták. Egyes hírek szerint a nemrég épült Kabul Star hotelben is tűz van, állítólag öngyilkos merénylők támadtak. Kabul keleti részén eg francia konvojt és egy görög katonai bázist ért támadás.

A parlament rohama alatt állítólag a képvislők is bekapcsolódtak a harcba. -A népemet képviselem, meg kell védenem őket - mondta az egyik törvényhozó. Az emberek egyébként próbálnak menedéket találni, a főváros Wazir Akbar Khan körzetében szólnak a szirénák.

A tálibok szóvivője elismerte, hogy ők állnak a támadások mögött. A fegyveresek állítólag nemcsak a fővárosban követtek el merényleteket, hanem Logar és Paktia tartományokban is, valamint Dzsalalabádból is érkeztek hírek öngyilkos merénylőkről, akik a repteret támadták meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.