Összefirkálták a fatimai szentélyt

Iszlámra utaló feliratokkal összefirkálták Portugáliában a fatimai szentélyt, ahová idén májusban ellátogat XVI. Benedek pápa - közölte a szentély igazgatósága egy közleményben.

Vasárnap reggel fekete festékkel összefirkáltak négy, a fatimai kegyhely templomnál lévő szobrot, portugál nyelven olyan szavakat festve fel, mint például "iszlám", "mecset" és "muzulmán" - igaz, ez utóbbit hibás helyesírással.

Az ügyben vizsgálat indult, a csendőrség közölte, hogy megvannak a térfigyelő kamerák felvételei. Teljesen elszigetelt esetről van szó, a történteknek nincs közük semmilyen szervezethez - mondta Duarte da Graca csendőrparancsnok.

A portugáliai Fatima azt követően lett a katolikus világ egyik legismertebb zarándokhelye, hogy 1917. május 13-án három helybéli gyermek előtt megjelent Szűz Mária. A gyerekek szerint ezt követően többször is látták még Jézus Krisztus szülőanyját.

Szűz Mária első megjelenésének színhelyén bazilika épült, s minden évben hívek százezrei keresik fel Fatimát. II. János Pál pápa 2000-ben járt itt, s akkor a három gyermek közül kettőt boldoggá avatott.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.