Összedőlt a ház, százak rekedhettek Nairobiban a romok alatt

Kiáltásokat hallani az összedőlt épület alól, amely pénteken éjjel omlott össze Kenya fővárosában a heves esőzések nyomán. Eddig több mint száz embert sikerült kiszabadítani, köztük egy csecsemőt is. 

Ellentmondásos hírek érkeznek a halottak számát illetőeb. A BBC azt írja, legalább tízen, a Guardian szerint azonban heten vesztették életüket, amikor Nairobiban pénteken éjjel összeomlott a hatemeletes épület. 

A szomszédos épületekben élőket evakuálják, legalább ezer embernek kell elhagynia otthonát. A tragédia helyszínére  Uhuru Kenyatta kenyai elnök is ellátogatott, és azt mondta, a ház tulajdonosának börtönben a helye. Jelenleg nagy erőkkel dolgoznak a túlélők megmentésén, a Vöröskereszt helyszínen tartózkodó munkatársa szörnyű látványról számolt be, mint mondta, gyerekcipők, edények hevertek mindenütt.

Noha a eső házakat és utakat mosott el, földcsuszamlásokat okozott, félő, hogy az időjáráson kívül szerkezeti problémák vezettek a szerencsétlenséghez. A nairobi Huruma kerületében fekvő egy folyó mellé épített házaknak ugyanis nem volt építési engedélyük. 

A kenyai fővárosban az utóbbi időben virágzik az építőipar, azonban az építkezéseken használt anyagok minősége erősen megkérdőjelezhető - jegyzi meg a Guardian. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.