Oroszország nem adja ki Janukovicsot

Az orosz főügyészség nem lát okot arra, hogy kiadja a leváltott elnököt, Viktor Janukovicsot Ukrajnának - közölte pénteken Szimferopolban Jurij Csajka, a testület vezetője.

„Nem látjuk indokoltnak a kiadatását. Ismereteink szerint nem követett el bűncselekményt" - mondta Csajka, hozzátéve, hogy Moszkva Janukovicsot továbbra is Ukrajna legitim elnökének tekinti, míg Ukrajna jelenlegi vezetői fegyveres államcsíny eredményeként jutottak hatalomra. "Egy egész csokornyi bűncselekmény történt, amelyet ki kell vizsgálni" - mondta a főügyész az Interfax jelentése szerint.

Csajka azt is közölte, hogy a főügyészség kérte az Interpoltól nemzetközi elfogatóparancs kiadását Dmitro Jaros, a Jobboldali Szektor elnevezésű ukrán szélsőséges nacionalista szervezet vezetője ellen.

Jaros ellen Oroszországban büntetőeljárást indítottak, amiért nyilvánosan, a tömegtájékoztatási eszközök felhasználásával terrorista tevékenységre bujtogatott, és egy moszkvai bíróság március 12-én távollétében, jelképesen letartóztatta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.