Oroszokra vadásznak az Észak-Kaukázusban

Öt orosz tisztviselőt - három minisztériumi alkalmazottat és két rendőrt - öltek meg az észak-kaukázusi Ingusföldön és Dagesztánban néhány óra leforgása alatt.

Orosz sajtójelentések szerint a rendkívüli helyzetek felszámolásával foglalkozó minisztérium három munkatársát vasárnap reggel gyilkolták meg Ingusföldön. A tisztviselők egy autóban ültek, és az ismeretlen támadók szitává lőtték őket.

Dagesztánban szombaton, röviddel éjfél előtt támadtak meg két járőröző rendőrt. Egyikük azonnal életét vesztette, a másik kórházba szállítás közben halt bele a lőfegyvertől származó sérüléseibe.

Az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi területeken szakadár iszlamista lázadók rendszeresen követnek el támadásokat a helyi hatóságok ellen. A túlnyomó többségében muzulmánok lakta Ingusföldön és Dagesztánban legtöbbször halálos kimenetelűek a merényletek.

Június végén Junusz-Bek Jevkurov ingusföldi elnök ellen követtek el robbantásos merényletet, a politikus súlyosan megsebesült, jelenleg egy moszkvai kórházban ápolják. Állapota jelentősen javult, és már augusztus közepén újra munkába állhat.

Vlagyimir Putyin születésnapi látogatása a moszkvai kórházban fekvő Junusz-Bek Jevkurov ingusföldi elnöknél
Yevkurov, Putyin
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.