Orosz katonai kiképzőt lőttek le Jemenben

Motoron utazó fegyveresek megöltek egy orosz katonai kiképzőt, egy másikat pedig megsebesítettek kedden a jemeni fővárosban, Sanaaban.

Szemtanúk elmondása szerint a támadás másodpercek alatt lezajlott, a tettesek hangtompítos fegyvereket használtak, míg a biztonsági erők tíz perccel az események után érkeztek a helyszínre. A támadásban megsebesült oroszt kórházba szállították.

A két áldozat a jemeni hadseregnél dolgozott kiképzőként mint privát biztonsági tanácsadó - közölte egy magas rangú rendőrségi tisztviselő. Az oroszok éppen a szállodájukból sétaltak kifelé, amikor a támadás érte őket. A sanaai orosz nagykövetség még nem erősítette meg, hogy a lelőtt és a megsebesített férfiak orosz állampolgárságuak voltak - írja a CNN.

Egy hónappal ezelőtt egy német biztonsági szakértőt lőttek le a jemeni fővárosban, amint éppen egy bevásárlóközpontból lépett ki. 

Jemen a legszegényebb ország a Közel-Keleten, nagy számban vannak jelen iszlám szélsőségesek, többek között az Arab-félszigeten az Al-Kaidának itt van a fő bázisa. Közben évek óta dúlnak a csatározások a siíta lázadó szeparatisták és a többségben és kormáynon lévő szunniták között, de az utóbbi időben tűzszüneti megállapodást kötött a két fél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.