Orosz harckocsik is voltak Szíriában

Nemcsak harci repülőgépek, hanem harckocsik is részt vettek a szíriai orosz katonai beavatkozásban, és a korábban nyilvánosságra hozottal szemben nem négy, hanem legalább öt orosz katona vesztette életét az öt és fél hónapos hadműveletek ideje alatt – derült ki azon a csütörtöki ünnepségen, amelyen az arab országból hazatért egyenruhásokat tüntettek ki a Kremlben.

Az ötödik áldozatról úgy szerzett tudomást a közvélemény, hogy a ceremóniára az elesett katonák özvegyeit is meghívták, a tankok bevetéséről pedig abból következtettek az orosz újságírók, hogy a kitüntetettek között volt a nyugati katonai körzet 1. számú harckocsizó hadseregének a parancsnokhelyettese is. Voltak, vannak orosz harckocsik Szíriában, nem túl sok, de legalább öt – erősítették meg szemtanúk a Kommerszant moszkvai napilap munkatársának, aki ennek alapján arra a megállapításra jutott, hogy szárazföldi akciókban is részt vett Szíriában az orosz haderő.

Figyelemre méltónak nevezte a lap Putyin azon kijelentését is, amely szerint a szíriai kormányerők és a lázadók közötti tűzszünet életbe lépése után jelentősen kevesebb dolga maradt az orosz repülőgépeknek. Vajon kiket bombáztak addig az orosz erők, hiszen a fegyvernyugvás nem terjedt ki a terrorista szervezetekre? – teszi fel a kérdést az újságíró, burkoltan arra utalva, hogy az államfő lényegében elismerte azt, amit a Nyugat jó ideje Moszkva szemére vetett: a szíriai orosz légi csapások fő célpontjai a mérsékeltnek tartott ellenzéki csoportok voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.