Orosz hackerek több mint egymilliárd adatot loptak

Minden idők legnagyobb adatlopását követték el azok az orosz hackerek, akik 1,2 milliárd felhasználónevet és jelszót szereztek meg mintegy 500 millió felhasználótól.
Az információt nyilvánosságra hozó Hold Security szerint „soha nem történt még ilyen mennyiségű adatlopás". A cég szerint az adatokat 420 ezer vezető, számos iparágat érintő weboldalról szerezték meg, ám konkrét neveket eddig nem hoztak nyilvánosságra.

„Nem csupán cégeket céloztak meg, hanem minden olyan oldalt, amelyeket az áldozataik meglátogattak" – olvasható a Hold Security közleményében.

„Mivel több százezer cég érintett az ügyben, a világ összes iparága érintve van, csakúgy, mint számos kisebb, honlap" – idézi a közleményt a BBC.

A hírt először nyilvánosságra hozó New York Times megbízására egy független szakértő is megvizsgálta az adatbázist, aki megállapította annak eredeti mivoltát.

A Hold Security szerint a hackercsoport eleinte a fekete piacon szerezte meg az adatbázisokat más hackerektől, ezt aztán arra használták, hogy spamekkel és rosszindulatú tartalmakkal bombázzák az e-mail szolgáltatókat, a közösségi média site-okat és más weboldalakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.