Örményország nemzetközi fórumra viszi a Safarov-ügyet

Az örmény kormány arra készül, hogy panasszal él nemzetközi fórumokon a baltás gyilkos néven elhíresült azerbajdzsáni katonatisztnek, Ramil Safarovnak adott elnöki kegyelem ellen.

Ezt az örmény parlamentben felszólalva jelentette be Hrair Tovnaszján igazságügyi miniszter. Bár pontos részleteket nem közölt, a miniszter elmondta, hogy az általa vezetett tárca az előkészítő munkálatokat végzi. Ebben a tevékenységben nemcsak az igazságügyi tárca, hanem külső szakértők is részt vesznek.

Safarov egy NATO-program keretében nyelvtanfolyamon tartózkodott Magyarországon és baltával megölte alvó örmény katonatársát 2004-ben, amiért Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Magyarország tavaly augusztus végén adta át Azerbajdzsánnak, ahol azonnal elnöki kegyelmet és őrnagyi rangot kapott.  A történtek miatt Örményország felfüggesztette diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal.

A magyar kormány -  mint csütörtökön közzétett beszámolójában a PanARMENIAN.Net című örmény hírportál írta -  kemény bírálatokat kapott a nemzetközi közösségtől Safarov kiadásáért.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.