Őrizetbe vették a lahorei terrorakció gyanúsítottjait

A pakisztáni hatóságok őrizetbe vettek néhány gyanúsítottat a lahorei terrorakcióval kapcsolatban. A merényletet minden elkövető ép bőrrel megúszta, fejükre 126 ezer dollárnak megfelelő vérdíjat tűztek ki.

A pakisztáni hatóságok őrizetbe vettek néhány gyanúsítottat a lahorei terrorakcióval kapcsolatban – mondta a városi rendőrfőkapitány  szerdán a pakisztáni GEO televíziónak.

Az áldozatokért elmondott imára összegyűlő pakisztániak Lahoréban
Az áldozatokért elmondott imára összegyűlő pakisztániak Lahoréban

Hadzsi Habibur Rehman nem árult el részleteket az őrizetbe vételekről, de annyit közölt, hogy nem a keddi fegyveres támadás  végrehajtóit fogták el a szerdára virradó éjszaka végrehajtott  rajtaütéseken. Az őrizetbe vett személyeket abban a reményben hallgatják ki a rendőrök, hogy információkat szerezhetnek az  elkövetőkről.

A rendőröknek sikerült vázlatos képeket rajzoltatnia néhány támadóról egy autó és egy riksa tulajdonosainak segítségével, akiknek járműveit a támadók akciójuk során ellopták. Rehman arról is beszámolt, hogy értesüléseik szerint a támadók nem lahoreiak voltak, viszont segítséget kaptak helyi lakosoktól.

Álarcos fegyveresek a Srí Lanka-i krikettválogatott autóbuszát  támadták meg a kelet-pakisztáni Lahor városában. A merényletben hat  – a külföldi csapatot kísérő – rendőr és két civil meghalt. Ezenkívül hat Srí Lanka-i játékos és brit segédedzőjük megsebesült.

A 12, egyes hírek szerint 14 fegyveres közül egyet sem öltek meg a negyedórás tűzharcban, valamennyi támadónak sikerült elmenekülnie  a helyszínről. A nyomozók vérfoltos ruhadarabokra bukkantak egy közeli hotelben, ahol néhány gyanúsítottat elfogtak – mondta Rehman. A terroristák nyomravezetőinek 126 ezer dollárnak megfelelő jutalmat ajánlottak fel a hatóságok, de a Pandzsáb állambeli lapokban megjelent felhívásban egyelőre csak két feltételezett terrorista fotóját közölték.

A rendőrkapitány egy keddi nyilatkozatában azt mondta, hogy a  támadók feltehetően a Srí Lanka-i csapattagokkal akartak végezni, és a rendőrök beavatkozásának köszönhetően lehetett elkerülni a még több áldozattal járó vérfürdőt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.