Őrizetbe vett egy hatéves kislányt a francia rendőrség

Három nap után bírói utasításra pénteken szabadon engedték azt a hatéves kislányt, akit a Charles de Gaulle reptéren vettek őrizetbe, mert úgy vélték, hamis útlevéllel utazott.

A hatéves, Kamerunból visszatérő kislányt a Charles de Gaulle reptéren vették őrizetbe. A gyerek egyedül utazott, édesanyja pedig várta a francia reptéren, azonban a hatóságok azt gyanították, hogy hamis útlevele van. Így egy speciális napközibe helyezték, tartva attól, hogy a gyerek esetleg emberkereskedelem áldozata.

Végül egy bíró rendelte el szabadon bocsátását, miután a meghallgatáson a lány azonosította anyját, valamint a neki mutatott képeken a tanárait és az osztálytársait is – írja a Guardian.

Pierre-Henry Brandet belügyminisztériumi szóvivő közölte, a rendőrség jelenleg is vizsgálja a kislány útlevelének érvényességét, és azt további vizsgálatnak vetik alá. "Egy gyerek személyazonosságának azonosítása, valamint annak kinyomozása, hogy milyen kapcsolatban áll a gyerekkel az őt kísérő, vagy az őt a reptéren váró személy, kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy megvédjük őket az emberkereskedelemtől és esetleges elrablásuktól" – jegyezte meg Brandet, aki hozzátette, a Vöröskereszt munkatársai által működtetett speciális napköziben gondoskodnak róla, hogy az ott töltött idő a körülményekhez képest a lehető legnyugodtabb legyen.

A lány őrizetbe vétele miatt sokan felháborodásuknak adtak hangot, s emiatt a szóvivő elmondta, a minisztérium arra kérte a határrendészeket, hogy a hasonló ügyekben igyekezzenek gyorsabban eljárni, elkerülendő a napokig tartó fogva tartást.

Pierre Henry, a France Rerre d'Asile civil szervezet vezetője azt mondta, ez az eset is jól mutatja, hogyan állnak a hatóságok a migránsokhoz. "Ez az egész elítélendő, és le kell vonni belőle a tanulságokat" – mondta. 

A kislány anyukája, akinek személyazonosságát szintén nem hozták nyilvánosságra, azt mondta, lányát megviselték a történtek, sokat sírt, és nem érti, miért történt ez vele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.