Őrizetbe venné a menekült muzulmán férfiakat Wilders

A hollandok biztonsága érdekében a muzulmán férfi menekültek őrizetbe vételére és fogva tartására szólított fel videoüzenetében Geert Wilders, az iszlámot bíráló, bevándorlásellenes ellenzéki Szabadság Párt (PVV) vezetője hétfőn.
Az ellenzéki képviselő üzenetében a szilveszter éjszaka Kölnben és más európai városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatásokra és rablásokra hivatkozott. Kiemelte, hogy ezek ügyében Németországban 766 bejelentés érkezett, köztük 497 szexuális erőszakról, ezért a határok azonnali lezárást javasolta annak érdekében, hogy megállítsák a "szexuális terrorizmus" terjedését.

"Ha ezen nem változtatunk, akkor nőink ki lesznek téve ezeknek az iszlamista tesztoszteron-bombáknak" - fogalmazott a jobboldali politikus.

A menekültválság kezdete óta novemberi adatok szerint Hollandia több mint 54 ezer menekültet fogadott be. A menekültügy megosztja a holland társadalmat, ennek köszönhető, hogy soha nem látott támogatást élvez Geert Wilders pártja - olvasható a közvélemény-kutatások elemzéseiben.

Parlamenti választások csak 2017-ben lesznek az országban, de az elemzők szerint a jelen felmérések azt mutatják, hogy egy most megtartott szavazás esetén a Szabadság Párt rekordszámú, 36 helyet foglalhatna el a kétkamarás parlament alsóházában.

Wilders pártja eddigi legjobb választási eredményét 2010-ben érte el, amikor 24 képviselői helyet szerzett, jelenleg 15 mandátummal rendelkezik.

Geert Wilders múlt csütörtökön is tett egy éles hangú kijelentést, miután egy marokkói születésű politikust választottak meg a holland parlament alsóházának elnökévé. A pártelnök hangsúlyozta, hogy a szerda "fekete nap a parlament történetében", és azt rótta fel a munkáspárti Khadija Aribnak, hogy holland-marokkói kettős állampolgár, és emiatt nem lenne szabad az alsóház élére választani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.