Óriási ünnep tört ki az Iszlám Állam uralma alól felszabadított városban

Borotválkozással, dohányzással és burkaégetéssel ünnepelték az emberek az észak-szíriai Manbidzs városában, hogy felszabadították őket az Iszlám Állam uralma alól.

Két hónapig tartó ostrom után a kurd és arab katonai milíciák péntekre kiűzték az Iszlám Állam fegyvereseit az észak-szíriai Manbidzs városából. A felszabadulást óriási ujjongással ünnepelte a városban maradt kétezernyi civil - számol be az Independent.

A családok az utcákra vonultak. A férfiak borotvával vágták le szakállukat, a nők letépték a burkáikat, amelyeket tűzre vetettek. Manbidzs lakosai két évig kényszerültek a iszlám törvénykezést, a sáriát és a brutális terrorállamot eltűrni.

Forrás: Rodi Said / Reuters

Egy középkorú férfi könnyekben tört ki, az arab és kurd milíciák női harcosai pedig öleléssel fejezték ki érzéseiket a lakossággal. Egy idősebb hölgy rágyújtott egy cigarettára, amelyet az Iszlám Állam betiltott a területen. A dohányosok korbácsütéssel, de akár halál is fizethettek egyetlen szál cigarettáért.

Forrás: Rodi Said / Reuters

Manbidzs visszafoglalása kulcsfontosságú volt az Egyesült Államok vezette koalíció számára, ugyanis ezzel egy lépéssel közelebb kerültek a katonák az Iszlám Állam szíriai fővárosához, Rakkához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.