Óriási pusztítást hajtott végre a Boko Haram

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet által csütörtökön közzétett műholdfelvételek tanúsága szerint a nigériai szélsőséges iszlamista szervezet, Boko Haram több ezer házat rombolt le a tizenhat falvat és Baga városát érő támadás során. Egy települést a földdel tettek egyenlővé.

A jogvédő szervezet jelentése szerint az észak-nigériai Baga várost ért támadásban katasztrofális pusztítást végzett a Boko Haram. Az AI műholdképeket közölt két településről a támadások előtt és után. A felvételekből kiderül, hogy az iszlamista fegyveresek 3700 házat rongáltak meg vagy romboltak le.

Daniel Eyre, az Amnesty Nigériát kutató munkatársa elmondta, hogy a két település közül az egyiket négy nap alatt szinte teljesen eltüntették a föld színéről a fegyveresek. A helyi önkormányzatok jelentése szerint a január 3-a óta tartó harcok több száz ember életét követelték, az abujai kormány szerint azonban csak 150 ember halt meg a terrorban – írja a BBC.

A Boko Haramot 2002-ben alapították. A szélsőséges szervezet 2009 óta folytat fegyveres harcot egy nigériai iszlám kalifátus létrehozásáért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.