Orbánnál Dárdai után jön csak Merkel

A miniszterelnök a repülőtérről a berlini olimpiai stadionba megy, a német kancellár csak ez után következik.

Berlinbe utazik Orbán Viktor miniszterelnök, népes delegáció élén. Vele tartanak többek között Fellegi és Matolcsy miniszterek illetve Varga Mihály is. Orbán első útja a reptérről azonban nem a kancelláriára vezet, hanem az olimpiai stadionba, ahol Dárdai Pál futballistával találkozik majd. A berlin Hertha korábbi klasszisa ma már jobbára a kispadon ül, de talán így is érdekes tanácsokat adhat Orbánnak.

Ezután következik csak a találkozó és munkaebéd Angela Merkel kancellárral. Hivatalosan a magyar uniós elnökség és a június EU-csúcs lesz terítéken, de biztosra vehető, hogy szóba kerül a médiatörvény, a magyar alkotmány és a válságadók is. Este hatkor Orbán előadást tart a Deutsche Bank székházában, majd a delegáció továbbutazik Frankfurtba, ahol a kormány a magyar államkötvényeknek igyekszik némi reklámot csinálni.

Lapunk úgy tudja, hogy a delegáció gazdasági ügyekért felelős tagjai eredetileg Rainer Brüderle (FDP) gazdasági miniszterrel találkoztak volna, de ő idő hiányában lemondta a megbeszélést, államtitkára viszont a magyaroknak nem volt elég magas rangú partner. Így nekik a díszkíséret marad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.