Orbánék engedtek az erdélyi magyar jobboldal lobbijának

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök pénteken, Tusnádfürdőn találkozik Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. A kétoldalú megbeszélésen nemzetpolitikai kérdésekről egyeztetnek - közölte a szövetség sajtóosztálya.

A hír bizonyos értelemben váratlan, hiszen Kelemen Hunor nem szerepel a Tusnádfürdőn zajló Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor hivatalos programjában. A miniszterelnök szombaton tart előadást a Tusványoson. A szervezői terveztek egyfajta „mini Máért-ot” is, de az RMDSZ politikusai távol maradnak a rendezvénytől. Így tiltakoznak az ellen, hogy a szervezők törölték a meghívottak listájáról Kovászna Megye Tanácsának elnökét, Tamás Sándort.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, városi RMDSZ-elnök sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, tudomása szerint Tamás előadóként való részvételét Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke vétózta meg. Hozzátette: néha a magyar kormány nem érti az erdélyi magyarok pszichológiáját, hiszen mondhatott volna nemet Toró vétójára. Utóbb Kelemen is megerősítette: a szövetség politikusai távol maradnak a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényeitől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.