Orbán nem bízik a székely atyafiakban

Nem bízik a székely atyafiakban a miniszterelnök. Erre utal legalábbis a tusnádfürdői előadása előtt készült felvétel, amelyen Orbán Viktor arra kéri a mellette ülő két szervező hölgyet, hogy „ha úgy alakul”, maguk tegyenek fel kérdéseket a közönség nevében.

A kormányfő a szabadegyetem és diáktábor utolsó napján, szombaton tartott előadást, majd szintén szokás szerint válaszolt a publikum kérdéseire. „A lányok fognak segíteni? Ha úgy alakul, hogy a kérdések nem jók, akkor... ki kell egészíteni. Maguk is kérdezzenek, hogyha úgy alakul” – mondta a miniszterelnök az egyik videomegosztó portálra feltöltött felvétel tanúsága szerint. A felvételen a kormányfő hangját „a lányok” cinkos kuncogása szakítja meg, illetve hallható, amint egyikük közbeveti, hogy „Zsuzsa megszűri” a kérdéseket.

A miniszterelnök tusnádfürdői közönsége mindebből mit sem hallott, mert a tábori kihangosítás még nem működött. A nagy erőkkel felvonult közmédia kamerái és mikrofonjai bekapcsolva várták a miniszterelnök előadását, így kerülhetett fel az „árulkodó” párbeszéd az internetre.

A kormányfő egyébként az előadása során kitért a politikai kommunikáció fontosságára, illetve arra is, hogy a szabadegyetem egyike azoknak a ritka, emiatt értékes pillanatoknak, amikor a politikusok felengedhetnek, és kötetlenül fejezhetik ki a gondolatainkat. Igaz, hozzátette, hogy „mindenkinek vállalnia kell a szavaiért a felelősséget, ez természetesen rám nézve különösen igaz”.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.