Orbán beszedett egy rajzfilmes sallert

Egy újabb német közszolgálati adó, az észak-német NDR is foglalkozott Orbán Viktor és a Kika német gyerektelevízió viszályával. Ebben a magyar miniszterelnök dühösen toporzékol, majd bábfiguraként szajkózza, hogy miért van szükség a szabad sajtó megregulázására.

Az NDR „A hét igazsága” címmel adott hírt arról, hogy a német KiKa gyerekhiradójára még a magyar kormányfő is reagált. Beidéznek néhány képet magából a műsorból, de hozzáteszik a maguk értelmezését is: Orbán Viktor előbb indulatosan toporzékol, majd bábfiguraként adja elő, hogy ha a magyar köztévében ilyen történne (vagyis „hazugságokkal bombáznák a gyerekeket”), akkor az összes felelős azonnal repülve. 

Az NDR szerint ezzel a gyerekek már nemcsak a véleményszabadság bonyolult kifejezését tanulják meg , hanem a propaganda szóval is megismerkedhetnek. Hogy ez pontosan mit jelent? Sok jó hírt, ajándékot a népnek és szép szavakat.

Ennek értelmében a német adó át is írta a vitatott gyerekhiradót: úgy kellett volna a magyar állapotokról beszámolni, hogy valójában nagyon is jó, ha olyan rádióadó nem kap tartós sugárzási engedélyt, amely rossz híreket is sugároz, és a sajtónak az a feladata, hogy csak szép és jó dolgokról számoljon be. Ezzel biztos a magyar miniszterelnök is egyetértene.

Egyelőre nem érkezett reagálás a magyar kormánytól, de lehet, hogy mindez csak idő kérdése.

A linken található videón három témát dolgoznak fel a németek gunyoros stílusban, a magyar fejezet az adás középső részén kapott helyet.

Szívecskék röpködnek az ajándékokkal elhalmozott Orbán Viktor felé - a német közszolgálati karikatúra szerint ez a magyar kormányfő elvárása a sajtótól
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.