Drogfüggő az afgán elnök?

Hamid Karzai feltehetően kábítószer-élvező – állította kedden az MSNBC amerikai televíziónak nyilatkozva az ENSZ volt afganisztáni misszióvezető-helyettese és kétségbe vonta az afgán elnök „elmebeli kiegyensúlyozottságát”.

– Hajlamos a kirohanásokra, nagyon érzelgős és indulatos tud lenni. A palota bennfentesei azt mondják, hogy egyfajta szeretettel viszonyul Afganisztán legjövedelmezőbb exportcikkéhez” - jelentette ki Peter Galbraith. (Mint ismert, Afganisztán a világ legnagyobb ópium-exportőre.) Az MSNBC riportere megkérdezte: Azt állítja, hogy Karzainak drogproblémái vannak? – Egyes jelentések ezt támasztják alá – hangzott a válasz.

Galbraith egyébként azután kényszerült távozni hivatalából, hogy a tavalyi afganisztáni elnökválasztás után összerúgta a port főnökével, az ENSZ misszióját vezető Kai Eidével, aki állítólag segédkezett a megméretést kísérő nagyszabású csalássorozat eltussolásában. Maga Karzai nemrég azzal a váddal állt elő, hogy külföldiek szervezték a szavazathamisításokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.