'Önnek annyi karizmája van, mint egy nedves felmosórongynak'

A brit eurószkeptikus Nigel Farage nekirontott az Európai Tanács új állandó elnökének, a belga Herman Van Rompuynak, aki először mondott beszédet az Európai Parlament plenáris ülésén.

"Önnek annyi karizmája van, mint egy nedves felmosórongynak, és úgy néz ki, mint egy banki kistisztviselő. Egyáltalán ki ismeri önt? Belgiumból jön, amely nem is egy ország" - e durva szavakkal gyalázta Herman Van Rompuyt, az Európai Tanács új állandó elnökét az Európai Parlament (EP) szerdai brüsszeli plenáris ülésén Nigel Farage, a brit eurószkeptikusok vezére. A brit Függetlenségi Párt, amely nem tagja a londoni törvényhozásnak, az EP-be delegált képviselőket.

Farage kirohanását azonnal élesen elítélte Joseph Daul, a Néppárt és Martin Schulz, a szocialisták frakcióvezetője is, azt javasolván a brit képviselőnek, hogy mondjon le, ha nem tetszik neki az EP. Egyebekben azt is felvetették, hogy a Lisszaboni Szerződés lehetővé teszi a kilépést az unióból, tehát Farage vezesse ki a briteket az EU-ból.

A közjáték idején a frakcióvezetők tartózkodtak a teremben, s a padsorokban még néhány érdeklődő képviselő figyelte a szócsatát. A többséget kevéssé érdekelte a vita, amelyen Van Rompuy és José Manuel Barroso bizottsági elnök is részt vett.

A téma egyébként az EU jövője, a 2020-as program volt.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.