Önmagát szúrhatta meg a szíriai menekült

Megszüntette a nyomozást a prágai rendőrség Isaak T. szíriai állampolgár ügyében, akit állítása szerint kora tavasszal kocogás közben két bőrfejű támadott meg, az egyikük megszúrta, miközben a társa szidalmazta és életveszélyesen megfenyegette – adták hírül a cseh internetes portálok.

A szíriai férfi ideiglenes letelepedési engedéllyel rendelkezik, cseh barátnőjénél lakik, mindketten a menekülteket támogató cseh civil szervezet aktivistái. Megkeresésünkre Andrea Zoulová rendőrségi szóvivő a hírt megerősítette, de további részleteket nem volt hajlandó közölni, mert a végzés még nem jogerős, az ügyész további nyomozásra utasíthatja a bűnüldöző szerveket.

Eva Záhradnícková, a férfi barátnője az idnes.cz portálnak csalódottan nyilatkozott arról, hogy a rendőrség szerint nem történt súlyos testi sértés, mert a penge csak három centiméterre hatolt be, nem okozott sérülést a hasüregben, ráadásul a térfigyelő kamerák sem rögzítették a támadást.

„A tízoldalas anyag azt sugallja: a barátom kitalálta az egészet, vagy önmagát késelte meg, ami felháborító, hiszen a törvényszéki szakértő is igazolta, hogy bűncselekmény történt, a térfigyelő kamerákon pedig látni, ahogy két személy ered a barátom nyomába” – mondta a nő.

A szír férfi úgy nyilatkozott, hogy megvárják az ügyészség döntését, de ők nem fellebbeznek, mert amióta feljelentést tett, többször szidalmazták őt az utcán, néhány napja pedig arra a gépkocsira, amelyet barátnőjével közösen használnak, ismeretlen tettesek horogkereszteket mázoltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.