Öngyilkos támadás Dagesztánban

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap a dagesztáni Kaszpijszkban egy katonai bázis közelében, csak a két merénylő halt meg. Ugyancsak Kaszpijszkban pokolgép kioltotta egy tűzszerész katona életét.

A merénylők vezette gépkocsit az orosz rendőrök még száz méterrel a tengerészgyalogos-egység támaszpontjának bejárata előtt megállították, s a Ladában ekkor lépett működésbe a pokolgép. A halálos áldozatok az autóban ülő két ember.

Egy katonai tűzszerész éppen arra készült, hogy megvizsgáljon egy gyanús csomagot egy olyan épület előtt szintén Kaszpijszkban, amelyben katonák laknak, amikor a csomag felrobbant, és a tűzszerész halálát okozta - közölte egy helyi rendőrségi tisztségviselő. A Csecsenfölddel szomszédos Dagesztán fővárosában, Mahacskalában ugyancsak vasárnap egy kisebb pokolgépet hatástalanítottak az egyik belvárosi parkban.

Felrobbant viszont egy kisebb pokolgép vasárnap egy ugyancsak kaukázusi köztársaság, Kabard-Balkárföld fővárosában, Nalcsikban. Emberéletben nem okozott kárt.

Oroszországban vasárnap ünneplik a győzelem napját. A lázadók gyakran időzítik az ünnepekre támadásaikat, merényleteiket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.