Öngyilkos merénylet a biliárdszalonban

A két detonációnak eddig 56 halálos áldozata és több mint száz sérültje van a pakisztáni Kvettában.

Ötvenhat halottja és több mint száz sérültje van annak a kettős öngyilkos merényletnek, amelyet csütörtökön hajtottak végre a pakisztáni Beludzsisztán tartomány székhelye, Kvetta egyik biliárdszalonjában. A cél a minél több áldozat volt: az első merénylő besétált a szalonba, társa pedig tíz perccel később, azután repítette a levegőbe magát egy közelben parkoló kocsiban, hogy az első detonáció zajára elkezdtek gyűlni az emberek, és megérkeztek a rendőrök és a mentők is. A halálos áldozatok között egy helyi televízió operatőre is ott van.

Beludzsisztán a szélsőséges szervezetek egyik nagy fészke, a tálibok mellett a tartományban szeparatista erők is ténykednek. Egy csütörtökön végrehajtott korábbi merényletért, amelynek 11 halálos áldozata volt, e szervezetek egyike, az Egyesült Beludzs Hadsereg vállalta a felelősséget, de a biliárdszalon megtámadása után még senki nem jelentkezett.

Kvetta nem mellesleg a felekezetközi, szunnita-síita villongások helyszíne is. Egy helyi rendőrfőnök, Hamid Shakil az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a biliárdszalon áldozatainak többsége síita muzulmán volt. A halottak száma még nőhet, több sérültet ugyanis válságos állapotban szállítottak kórházba – tette hozzá a rendőrtiszt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.