Öngyilkos merénylet a bagdadi rendőrakadémiánál

A robbanóövet viselő merénylő az épület bejáratánál robbantotta fel magát. Legkevesebb tizennyolcan vesztették életüket.

Legkevesebb tizennyolcan vesztették életüket vasárnap Bagdadban, amikor öngyilkos merényletet követtek el az iraki főváros rendőrakadémiája előtt - közölték helyi biztonsági források a Hirado.hu hírportál jelentése szerint.

A robbanóövet viselő merénylő az épület bejáratánál robbantotta fel magát, a sebesültek száma az eddigi információk szerint legalább huszonhét. Későbbi beszámolók szerint a merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsit vezetett az épület kapuján kilépő és a biztonsági övezetet már elhagyó rendőrújoncok közé. A halott és sebesült áldozatok mindegyike közülük, illetve kiképző tisztjeik közül került ki.

Bagdadban a legutóbbi legvéresebb merényletet január 27-én ugyancsak egy kamikaze hajtotta végre: egy kórház előtt hozott működésbe egy robbanószerkezetet. A detonációban harmincegyen vesztették életüket.

Irakban a 2006-os és 2007-es év óta megritkultak ugyan a merényletek, de nem maradtak abba. Az idén januárban 157 fő halt meg különböző támadásokban. Vasárnap a bagdadi rendőrakadémia elleni támadás áldozatain kívül hét további személy halt meg az ország más részein pokolgépes merényletekben, vagy lövöldözésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.