Öngyilkos robbantás Kabulban

Tálib öngyilkos merénylő robbantotta fel az afgán védelmi minisztérium kisbuszát csütörtökön. Afganisztán fővárosában ez a negyedik jelentősebb terrortámadás, mióta hétfőn hivatalába lépett az ország új államfője, Asraf Gáni.
Három ember meghalt, tíz pedig megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő támadt a védelmi minisztérium kisbuszára Kabulban csütörtökön reggel – számol be a terrormerényletről a Reuters hírügynökség.

Egy helyi boltos szerint az elkövető célpontja egyértelműen a busz volt. A robbanás után emberi testrészek hevertek az utcán. A környező épületek megrongálódtak, a bolt kirakata is betört.

Asraf Gáni hivatalba lépése óta ez volt a negyedik terrortámadás Kabulban. A merényletekért a tálib szélsőségesek vállalták a felelősséget. A tálibok visszavonult vezetője, Mohamed Omár molla az afgán dzsihádot sürgeti, és az iszlám törvénykezés bevezetését az országban.

Az új afgán kormánynak sok fejtörést okoznak a terrortámadások, amióta a közelmúltban aláírták a NATO-val és az Egyesült Államokkal kötött biztonsági szerződést. A megállapodás 2014 után is engedélyezi az amerikai csapatok állomásozását az ázsiai országban. A 12,5 ezer külföldi, köztük 9800 amerikai katona, főleg az afgán biztonsági erők kiképzésével és tanácsadással foglalkozik majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.