Öngyilkos merénylő robbantott Törökországban

Két katona meghalt, 24 pedig megsebesült, amikor kurd lázadók egy robbanószerekkel megrakott vontatóval támadtak meg egy katonai rendőrségi állomást a kelet-törökországi Doğubayazitben.

Az iráni határ közelében robbantott helyi idő szerint hajnali három körül a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) – írja a BBC. Az állami Anadolu hírügynökség szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel a vontatóra helyezett két tonna robbanószert. A hatóságok nem közölték, mi alapján sikerült azonosítani a támadókat, a PKK eddig nem vállalta a felelősséget a történtekért.

Törökország kormánya kétfrontos háborút vív, az egyiket az Iszlám Állam, a másikat a kurd gerillák ellen, az utóbbi miatt pedig a kurdokkal 2012-ben indult békefolyamat is veszélybe került. A törökök a PKK állásait bombázzák úgy, hogy eddig a kurdok voltak az Iszlám Állam leghatásosabb katonai ellenfelei.

A kurdok szintén nem kímélik a török erőket, pénteken a Törökország déli részén fekvő Pozantiban támadtak egy rendőrségi épületre, míg a keleti Kars tartományban egy vasútállomást vettek célba.

Szombaton kora reggel a török kormány légicsapást intézett az iraki Ravendúz város ellen, amely mindössze 115 kilométerre keletre fekszik Erbiltől, az iraki autonóm Kurdisztán fővárosától.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.