Öngyilkos lett a Charlie Hebdo-ügy egyik nyomozója

Neki kellett kihallgatnia a terrortámadás áldozatainak hozzátartozóit. Három másik rendőrt posztumusz kitüntettek a legmagasabb francia állami kitüntetéssel.

Saját fegyverével ölte meg magát Helric Fredou, 45 éves rendőrfelügyelő órákkal azután, hogy a Charlie Hebdo elleni támadásban elhunytak hozzátartozóival találkozott. 

Fredou túlterhelt és depressziós volt a munka miatt. Holttestét kedden hajnali egy órakor találta meg kollégája a közép-franciaországi Limoge-ban - írja a The International Business Times.

A The Independent cikke szerint a rendőrtiszt 2012 óta a helyi rendőrség helyettes vezetője volt. Karrierjét 1997-ben kezdte. Nőtlen volt, és családot sem hagyott maga után. 2013 novemberében egyik rendőrtársa öngyilkosságot követett el, a holttestét ő találta meg.

Kedden Francois Hollande francia államfő posztumusz Becsületrendet, a legmagasabb francia állami kitüntetést adományozta a párizsi terrortámadásokban megölt rendőröknek.

"Clarissa, Franck, Ahmed azért halt meg, hogy mi szabadon élhessünk" - mondta a köztársasági elnök a három rendőr ünnepélyes búcsúztatásán a párizsi prefektúrán.

Franck Brinsolarót és Ahmed Merabet-t a múlt szerdán a Charlie Hebdo szatirikus hetilap ellen elkövetett, 12 áldozatot követelő merénylet során ölték meg a Kouachi fivérek, Clarissa Jean-Philippe-et pedig másnap reggel lőtte le a harmadik dzsihadista Monrouge-ban.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.