Ön melyik országban él?

Túl vagyunk a Horn-fokon – jelentette be csaknem diadalittasan évértékelő beszédében Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök.

A konzervatív néppárti miniszterelnök biztosította a parlamenti képviselőket, hogy Spanyolország jó irányba halad, az örömhírt pedig adócsökkentéssel toldotta meg. Eszerint az alacsony keresetű, gyerekes családok lesznek a kedvezményezettek. Rajoy szerint ez 12 millió embert jelent. A munkanélküliség elleni harc jegyében – tette hozzá – minden újonnan felvett munkavállaló után a munkáltatónak csak 100 euró társadalombiztosítási járulékot kellene fizetnie.

Rajoy a parlamenti beszéd során megköszönte a spanyolok erőfeszítéseit, de az El Mundo szerint főként saját kormányát dicsérte, amely kirántotta az országot a recesszióból, és évi egyszázalékos növekedést tud felmutatni.

A reakciók tanúsága szerint az ellenzéket nemigen hatotta meg a győzelmi jelentés. Ön melyik országban él, miniszterelnök úr? – kérdezte például Alfredo Perez Rubalcaba, az ellenzéki szocialisták vezére. Ő arra emlékeztetett, hogy a Rajoy-kormány alatt 180 ezer állás szűnt meg, 10 százalékkal csökkentek a reálkeresetek, a gyerekek pedig éheznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.