Olimpiai érmet kaptak a milliárdosok

Kitüntették a szocsi téli olimpiai beruházásokban részt vevő üzletembereket Moszkvában.
Mint a Vedomosztyi közölte, Vlagyimir Putyin elnök még március végén, nem nyilvános rendeletben ítélte oda az elismeréseket az orosz gazdaság több ismert személyiségének, köztük Vlagyimir Potanyin, Oleg Gyeripaszka és Viktor Vekszelberg milliárdosnak, a Gazprom állami energetikai társaság fejének, Alekszej Millernek, valamint a Szberbank első emberének, German Grefnek.

A mintegy 50 milliárd dollárt felemésztő szocsi játékok minden idők legdrágább olimpiája volt, és a gyanú szerint elképesztő korrupció kísérte. Ezért sokan azt feltételezték, hogy lebonyolítása után számonkérések sorozata veszi kezdetét. Ám – miután a rendezvény gond nélkül lezajlott – ez elmaradt, a Vedomosztyi egyik informátora szerint valószínűleg azért, mert a Krím orosz annektálását követő büntetőintézkedések és szankciós fenyegetések közepette a Kremlben nem tartottak célszerűnek egy ilyen tisztogatást.

Azt nem tudni, hogy a milliárdosok kitüntetése miért nem volt nyilvános, ám nem ez az első ilyen eset Oroszországban: április végén háromszáz újságíró kapott ugyancsak titokban állami elismerést a krími események „objektív ismertetéséért".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.