Olcsó bort adott Duda a belga királynak

Olcsó bort adott Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök a belga királynak és feleségének. Belga szakértők kifogásolták, hogy a 12 eurós nedűt az interneten is meg lehet rendelni.

Megszólták Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt, mert az általa adott díszvacsorán olcsó bort szolgáltak fel a belga királyi párnak. A Le Soir című belga lap kiderítette, hogy a 2011-es évjáratú Tauzinat Hermitage Saint-Émilion Grand Cru nevű bor palackja mindössze 12 euróba kerül, és az interneten is be lehet szerezni. Van ennél olcsóbb bor is, de nem illik ilyet adni egy királyi díszvacsorán, idézi a Népszava a Le Soirt.

A liberális Gazeta Wyborcza lengyel napilap védelmébe vette az elnököt. Megkérdeztek egy protokollszakembert, aki szerint a diplomáciában már nem akkora divat a legköltségesebb ételeket és italokat felszolgálni. Sőt, akár kedves gesztus is lehet, hogy egyszerű italt szolgálnak fel – a luxus ma inkább a diktátorok kedvtelése. Manapság csak Vlagyimir Putyin engedheti meg magának, hogy 1775-ös borokkal kápráztassa el vendégeit, amelyekből 90 ezer dollárba kerül egy palack.

A Le Soirnak nyilatkozó belga borszakértő szerint a Duda vacsoráján felszolgált bor kiváló lehet egy informális rendezvényre, de nem Fülöp király és Matilda királyné számára. Ez körülbelül olyan, mintha libamájat vagy rákot adtak volna nekik enni.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.