Olaszországban él tovább a halálraítélt keresztény

Meriam Ibrahimot azért ítélték halálra Szudánban, mert keresztény hitre tért. A nő saját bevallása szerint soha nem volt muzulmán, etióp ortodoxnak nevelték, miután hatéves korában édesapja elhagyta a családot. Ibrahimot bátyja jelentette fel, mikor az amerikai állampolgárságú keresztény Daniel Wanithoz ment feleségül.

Ibrahimot először halálra ítélte a szudáni bíróság, majd a nemzetközi visszhang miatt szabadon engedték két kisgyermekével együtt, akik közül egyet a börtönben szült meg.

Ezek után a család az Egyesült Államokba ment volna, azonban a szudáni főváros, Kartúm repterén letartóztatták őket. Végül az amerikai nagykövetségre menekültek most pedig a Reuters szerint Olaszországban telepedhetnek le végleg.

A család csütörtökön Lapo Pistelli helyettes külügyminiszterrel együtt érkezett meg a kormány gépén Rómába. Arról nincsenek adatok, hogy miért hagyhatták el a kartúmi repteret, a szudáni hatóságok nem kommentálták az esetet. Korábban azért állították meg Ibrahimot, mert állítólag illegális lett volna kiutazása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.