Oklahomában megállt az idő

Elnök nélkül ébredtek fel november 5-én az Oklahoma államban lévő Sapulpa város lakói – a helyi lap, a Sapulpa Daily Herald ugyanis nagyvonalúan kifelejtette aznapi számából a hírt, hogy Barack Obamát megválasztották az Egyesült Államok új, negyvennegyedik elnökének.

Mintja megállt volna az idő az Oklahoma állambeli Sapulpa városában. A helyi lap november 5-én megjelent száma tudomást sem vett arról a történelmi jelentőségű tényről, hogy fekete demokrata jelölt, Barack Obama lett az Egyesült Államok következő elnöke.

Ő nem csak a nemzet, hanem Sapulpa elnöke is – méltatlankodott az egyik fekete városlakó. Egy másik szerint leplezetlen rasszizmusról van szó, és ha John McCain nyert volna, színültig lenne vele a lap. Az SDH címoldalán egyébként csak egy röpke egyhasábnyi hír virít arról, hogy Creek megyében a republikánus McCain-Palin tandemé az előny.

A lap kiadója, Darren Sumner elismerte, hogy az elnökválasztás nagy hír, ahogy az interneten és a televízióban sok ember követte a fekete demokrata jelölt útját a győzelemig. Ám – mint hozzáfűzte – lapja a helyi érdekeltségű hírekre specializálódik, és éppen ezekért veszik kézbe az emberek az egyébként napi 5000 példányban kiadott lapot.

A CNN hírtelevízió riportjában megkérdezett egy fehér nőt, ügynek tartja-e, hogy a helyi lapból kimaradt Obama megválasztásának híre. Nem – érkezett a szűkszavű válasz. Kissé csalódott leszel, amikor a helyi hírek mellett a történelmi léptékűeket nem találod meg – vélte vele ellentétben az egyik tiltakozó.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.