Obamával találkozik Demján Sándor

Barack Obamával találkozik Demján Sándor Washingtonban. A TriGranit elnöke az amerikai kongresszusi bizottság társelnökeinek meghívására érkezik az Egyesült Államok fővárosába, hogy részt vegyen az 57. Nemzeti Imareggelin.

Demján Sándor, a TriGranit elnöke csütörtökön részt vesz Washingtonban az 57. Nemzeti Imareggeli rendezvénysorozaton az Amerikai Egyesült Államok kongresszusi bizottsága társelnökeinek meghívására - közölte a TriGranit Zrt.

Demján Sándor...
Demján Sándor...

Közleményük szerint az eseményre a világ minden részéről azok a befolyásos személyiségek kapnak meghívást, akik a nemzetközi  együttműködés, illetve országaik fejlődésében kimagasló szerepet  játszottak.

A rendezvényen beszédet mond, és találkozik a résztvevőkkel Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. A Nemzeti Imareggelin a világ politikai, gazdasági, egyházi, diplomáciai és társadalmi vezetőinek jelenlétében a nemzetközi együttműködés új, hatékonyabb formáinak a keresése jegyében folyik intenzív véleménycsere - áll a TriGranit közleményében.

Az ez évi eseménynek különös jelentőséget adott a nemzetközi gazdasági-pénzügyi krízis elmélyülése, valamint a nemzetközi válsággócok megoldatlansága. A magyar részvétel a tanácskozáson egyúttal hazánk nemzetközi együttműködésben játszott szerepének elismerése is - írja a közlemény.

A Nemzeti Imareggeli rangos társadalmi esemény, a kongresszusiképviselők szervezik és minden év februárjának első csütörtökén rendezik meg. A kongresszus 1952-ben közös határozatban, Harry Truman elnök aláírásával intézményesítette a nemzeti imareggelit, amelyet először  1953-ban, Dwight Eisenhower elnök beiktatása után tartottak meg.

Korábban Göncz Árpád köztársasági elnök is részt vett ilyen  rendezvényen, és meghívott volt Bárándy Péter igazságügy miniszteri megbízatása alatt, illetve Dávid Ibolya, az MDF elnöke 2008-ban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.