Obamát támogatja az egyik fő republikánus aspiráns leszbikus húga

Candace Gingrich-Jones szerint ami a melegjogokat illeti, féltestvére a történelem rossz oldalán áll, ezért inkább az újrázni készülő demokrata elnököt fogja támogatni.

Látványosan, a televízió nyilvánossága előtt sikerült szakítania Newt Gingrichcsel, az amerikai Republikánus Párt egyik fő elnökjelölt-aspiránsával húgának. A leszbikus melegjogi aktivistaként hírnevet szerző Candace Gingrich-Jones az MSBBC egy műsorában nyilatkozta, hogy bár féltestvérével „kölcsönösen tisztelik” egymást, ő a maga részéről mindent megtesz, hogy a jövő novemberi elnökválasztáson a jelenlegi elnök, a demokrata Barack Obama maradjon hatalmon. „(Newt) minden bizonnyal a történelem rossz oldalán áll a melegjogok szempontjából. Nagyon-nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy Obamát újraválasszák elnöknek, függetlenül attól, hogy a republikánusok közül kit kap ellenfélnek” – szögezte le Gingrich-Jones.

A társadalmi konzervativizmusáról ismert Newt Gingrich már több kampányrendezvényén is hangoztatta, hog ellenzi a melegek házasodási jogát – ennek megfelelően, mint féltestvére elárulta, az ő esküvőjére sem ment el.

Ami a republikánus elnökjelöltségért folyó versenyt illeti, némileg meglepő, de Gingrich mostanában messze az eddigi favoritnak számító Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó előtt végez a népszerűségi listákon. A Times és a CBS tévécsatorna friss felmérése szerint Iowában a republikánusok 31 százaléka támogatja őt, míg Romneyt csak 16 százalék. Iowa pedig kulcsfontosságú állam: alig négy hét múlva itt választanak jelöltet először a republikánus szavazók.

Newt Gingrich. A választók körében igen, féltestvérénél azonban nem ő a favorit
Former Speaker of the House Newt Gingrich speaks at the Richard Nixon Library in Yorba Linda, California May 24, 2007. REUTERS/Mark Avery (UNITED STATES)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.