Obamának már szemgolyó sem jár

Eldurvult az amerikai kampány: még a republikánusok is kiakadtak, milyen képpel invitálta Halloween-partira a szimpatizánsait egy virginiai pártszervezet.

Kisebb botrány tört ki az Egyesült Államok republikánusainak körében azután, hogy egyik pártszervezetük sokkoló képsorozattal hívta Halloweenre a pártszimpatizánsokat Virginia államban. Az emailen több száz címre kiküldött képsorozat központi alakja Barack Obama elnök, akit fejbelőtt zombiként sikerült ábrázolnia valamelyik önjelölt művésznek. De nem járt sokkal jobban Nancy Pelosi a képviselőházi demokrata frakció vezetője sem, aki eltorzult arccal vicsorog a jobb alsó sarokban. Körülöttük mindenhol emberhúsra éhes zombihadsereg – értsd: kollázs élőhalottá varázsolt demokrata hívekről egy-egy tömegmegmozduláson.

Az ominózus meghívó hírét először a Too Conservative, egy virginiai republikánus portál kapta fel, sietve jelezve, hogy akik kitalálták, túl messzire merészkedtek a képsorozattal. Obama bal szemgödre hiányzik, csak a szemgolyó mered ki belőle, a jobb szeme felett pedig szelíden csordogál a vér egy lőtt sebből. A Too Conservative után Virginia vezető republikánusi egymást túllicitálva ítélték el az alkotást. - Ennek az undorító képnek nincs helye a republikánus politikában – szögezte le például Pat Mullins. A helyi republikánusok elnöke, párttársa, Bob McDonnell kormányzó pedig a képsorozatot szégyenletesnek és sértőnek nyilvánítva követelt bocsánatkérést Obamától.

Ez meg is történt. Mark Sell, a meghívót jegyző virginiai Loudoun megye republikánusainak vezetője azzal mentegetőzött: a sorozat csak „egy könnyed próbálkozás” volt arra, hogy színt vigyenek a Halloweenbe. „Voltak, akik úgy értelmezték a képet, hogy Barack Obama elnök erőszakcselekmény áldozata lett. Semmi nem állhat távolabb a valóságtól, és mélyen, őszintén sajnáljuk, ha az elnökben vagy bárkiben ez a benyomás támadt” – hangzik a szintén emailen érkezett bocsánatkérés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.