Obama testőrei Salvadorban is lazítottak

Nem csak Kolumbiában kapcsolt ki prostituáltakkal az amerikai elnök őrsége. Újabb vizsgálat ezúttal azért indult, mert a gyanú szerint tavaly hasonló eset történt Obama salvadori útján is.

Úgy tűnik, mégsem elszigetelt eset volt, amikor az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service tagjai húsz prostituált körében múlatták az időt Kolumbiában. A botrány kapcsán nyolc embernek távoznia kellett a szolgálattól, tizenketten vizsgálat alatt vannak. Az újabb gyanú szerint hasonló történt Salvadorban is, amikor Barack Obama útját készítették elő a közép-amerikai országban. A szolgálatot vezető Mark Sullivan szerint egyelőre még semmi hiteles információ nem jutott birtokába az ügyről, de elismerte a vizsgálódás tényét. Ezt erősítette meg a külügyminisztérium is – tudatta a BBC. A jelentés szerint a szolgálat tagjai mellett az El Salvador-i amerikai nagykövetség több munkatársa is ott volt a sztriptízklubban. – Megvizsgáljuk a képviselet alkalmazottainak szerepét. Csak az biztos, hogy ott voltak, de az nem, hogy fizetett szexuális szolgáltatást vettek volna igénybe – közölte Victoria Nuland külügyminisztériumi szóvivő.

A szerdai meghallgatáson a titkosszolgálatokat felügyelő belbiztonsági miniszter, Janet Napolitano a Szenátusnak elmondta: nem volt Obama biztonsága veszélyben az esetek kapcsán, ám a szolgálat tagjainak effajta viselkedése megbocsáthatatlan.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.