Obama örül a görög és az olasz kormány bukásának

Az amerikai elnök "jó hírnek" nevezte a görög kabinet cseréjét, illetve az Olaszországban küszöbön álló kormányváltást, de közölte, hogy "akad még jócskán tennivaló" az európai adósságválság leküzdésében.

A görög és az olasz kormányváltásokat üdvözölte szombaton Honoluluban Barack Obama amerikai elnök, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) kétnapos csúcstalálkozó kezdetén tartott amerikai üzleti fórumon - jelentette az MTI.

Obama "jó hírnek" nevezte a görög kabinet cseréjét, illetve az Olaszországban küszöbön álló kormányváltást, de figyelmeztetett arra, hogy "akad még jócskán tennivaló" az európai adósságválság leküzdésében. Értékelése szerint amennyiben Európa nem lenne képes megbirkózni a válsággal, annak negatív hatása lenne a globális gazdaságra. Nagyra értékelte, hogy az európai vezetők nemcsak a görög válság megoldásának szükségességét vették komolyan, hanem az eurózóna szélesebb válságának kezelését.

Az amerikai elnök megítélése szerint az új athéni és római kormányok megalakulása elősegítheti a világ pénzpiacainak megnyugtatását, hiszen mindkét ország elkötelezte magát a strukturális reformok megvalósítása mellett.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.