Obama mobilokat osztogat Kubában

Napok óta fogva tartanak a kubai hatóságok egy amerikai állampolgárságú férfit, aki a New York Times értesülése szerint kormányzati megbízásból mobiltelefonokat és számítógépeket osztogatott a szigetországban.

A napilap arról írt névtelenséget kérő amerikai tisztségviselőkre hivatkozva, hogy az őrizetbe vett férfi az Obama-kormányzat megbízásából mobiltelefonokat, számítógépeket és egyéb kommunikációs eszközöket osztogatott a szigetországban.

Az érdekképviselet szóvivője elmondta: december 5. óta fogva tartanak a kubai hatóságok egy amerikai férfit. A képviselet már kérelmezte, hogy felvehesse a kapcsolatot a férfival, akinek a kilétéről nem árult el részleteket. A The New York Times úgy értesült, hogy a férfi a Development Alternatives nevű amerikai szervezetnek dolgozik, amely szerződéses kapcsolatban áll a washingtoni kormánnyal. A lap szerint az őrizetbe vétel esetleg árthat az Egyesült Államok és Kuba közötti kapcsolatoknak.

Az Obama-kormányzat fellépése Kuba ellen enyhébb az elődjéhez képest: Obama hivatalba lépése óta eltörölték a kubai amerikaiak szigetországi utazásaira, illetve a pénzküldésre vonatkozó korlátozásokat. Ugyanakkor továbbra sincs diplomáciai kapcsolat a két ország között, és közel fél évszázada még mindig érvényben van az amerikai gazdasági embargó

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.