Obama megsértette Chávezt

"Megdobott kővel" - nyilatkozta Hugo Chávez a megválasztott amerikai elnökről. A venezuelai államfő szerint Barack Obama terrorizmus támogatásával vádolta meg.

Hugo Chávez venezuelai elnököt rendkívül aggasztja az, hogy Barack Obama megválasztott amerikai elnök terrorizmus támogatásával vádolta  őt. Chávez pénteken közölte, hogy Obama egy amerikai tévéállomásnak adott interjúban a terrorizmus, nevezetesen a baloldali szélsőséges forradalmi erők támogatásával vádolta őt. Úgy értékelte, hogy Obama ezzel "megdobta kővel".

Chávez szerint Obama rosszul tájékozott, és ugyanazt ismételgeti, amit George Bush leköszönő amerikai elnök. "Hogy mondhattad ezt már a beiktatásod előtt? Mi vár még ránk. A terrorizmus exportjával azok foglalkoznak, akik téged  körülvesznek: a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a gyilkoló  terrorgépezet" - mondta Chávez élő adásban elhangzott tévényilatkozatában.

A venezuelai elnök szerint Obama "összetévesztette" őt a leköszönő elnökkel, amikor azt állította róla, hogy megtörte a térség fejlődését. Chávez közölte, hogy Bush az, aki megtörte a fejlődést a térségben és az egész világban. Felhívta a figyelmet arra, hogy a republikánus kormányzat "szörnyű gazdasági, szociális és erkölcsi válságot" hagy Obama kormányára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.