Obama meggyilkolásáról csettelt, ezért letartóztatták

Öt év börtönre is ítélhetik azt a férfit, aki arról csettelt, megölné Barack Obama megválasztott elnököt. Azt is írta, nincs pénze felmenni Washingtonba, hogy elkövesse a merényletet, és fegyvert is kölcsönöznie kellett volna.

Letartóztattak egy wisconsini férfit az amerikai Mississippi államban, amiért egy internetes csevegőszobában arról írt, hogy meg akarja ölni Barack Obama megválasztott elnököt - írta a The New York Times vasárnap. A 42 éves Steven Joseph Christopher három alkalommal, január 11-én, 15-én, majd 16-án is fenyegető tartalmú üzenetet helyezett el a világhálón - közölte az illetékes államügyész. Christopher fajgyűlölő és antiszemita cirádákkal tűzdelte tele szövegeit, amelyek egy olyan honlapon jelentek meg, ahol a Földön kívüli életről, kormányzati összeesküvésekről és megmagyarázhatatlan fizikai jelenségekről tesznek közzé cikkeket. Christopher egyébként a youtube-on is közzétett antiszemita videókat.

"Igen, úgy döntöttem, megölöm Barack Obamát, de vele személy szerint nincs semmi bajom" - írta egyik bejegyzésében, hozzátéve ugyanakkor, hogy nem tud felutazni Washingtonba és fegyvere sincs, de talán majd ad neki valaki egyet. A 42 éves férfi azzal indokolta elhatározását, hogy az ország érdekében fog cselekedni. Az államügyész a letartóztatás kapcsán közölte: a megválasztott  elnököt érő fenyegetéseket "nagyon komolyan veszik"; az internetes csettelő helyiségekben Obamát fenyegetni ugyanolyan bűncselekmény,  mintha valaki élőben beszélne erről. "Az ilyen természetű  fenyegetések ellen gyorsan és határozottan fellépünk" - közölte. A férfit, ha bűnösnek találják, 5 év börtönre és 250 ezer dollár  pénzbírságra ítélhetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.