Obama megérkezett Mumbaiba

Megérkezett szombaton tíznaposra tervezett ázsiai körútjának első állomására, az indiai Mumbaiba Barack Obama amerikai elnök.

Körútjának célja, hogy továbbra is biztosítsa az Egyesült Államok politikai-gazdasági befolyását a feltörekvő térségben, új értékesítési lehetőségeket találjon az amerikai termékek számára, ezzel is hozzájárulva újabb munkahelyek létrehozásához az Egyesült Államokban. Vasárnap Mumbaiból Újdelhibe utazik, majd onnan útja Indonéziába, Dél-Koreába és Japánba vezet tovább.

Megérkezett szombaton tíznaposra tervezett ázsiai körútjának első állomására, az indiai Mumbaiba Barack Obama amerikai elnök
U.S. President Barack Obama greets members of the audience after delivering remarks at the U.S.-India business council and entrepreneurship summit in Mumbai, India, November 6, 2010. Obama announced $10 billion in business deals on Saturday as he arrived in India to boost U.S. exports and jobs after a mauling in mid-term polls. REUTERS/Jason Reed (INDIA - Tags: POLITICS BUSINESS IMAGES OF THE DAY)

Obama mumbai programjának első pontjaként megemlékezett az India gazdasági fővárosában 2008 novemberében elkövetett véres merényletsorozat 166 áldozatáról.

A Taj Mahal luxusszálloda, a terrorcselekmény egyik célpontja előtt mondott beszédében az amerikai elnök azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok és India egységesek a terrorizmus elleni harcban. Obama kijelentette, hogy azért választotta a vizitje kezdetének a megemlékezést a két évvel ezelőtti eseményekről, hogy kihangsúlyozza: a két ország közös szándéka a biztonságos és virágzó jövő megteremtése.

Obama a nap folyamán Mumbaiban várhatóan beszédet mond amerikai és indiai üzletemberek előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.