Obama március végén érkezik Európába

Már e hónap végén Európába érkezik Barack Obama amerikai elnök, és a G-20-as csúcstalálkozó előtt kétoldalú megbeszéléseket folytat Angela Merkel német kancellárral és Nicolas Sarkozy francia elnökkel, és Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel is - közölte a washingtoni Fehér Ház helyi idő szerint csütörtökön.

Obama március 31-én kezdi meg első hivatalos európai látogatását, és így bőven lesz lehetősége kétoldalú tárgyalásokra a vezető ipari országok állam-, és kormányfőivel a G20-csoport április 2-i, londoni értekezlete előtt - közölte a Fehér Ház.

Barack Obama még elnökjelöltként járt Berlinben, ahol több százezer ember előtt szónokolt. Most államfőként tér vissza
Barack Obama még elnökjelöltként járt Berlinben, ahol több százezer ember előtt szónokolt. Most államfőként tér vissza

A legfejlettebb ipari államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat tömörítő G20 tanácskozásán a gazdasági válság kezelésének lehetőségeiről és a nemzetközi pénzpiacok működésének szabályozásáról lesz szó. Az elnök ezután a NATO fennállásának 60. évfordulóját ünneplő rendezvényeken és az észak-atlanti szervezet értekezletén vesz részt április 3-án és 4-én a franciaországi Strasbourgban, illetve az elzászi nagyvárossal átellenben, a Rajna német oldalán fekvő Kehlben.

Obama európai útjának utolsó állomása Prága, ahová a soros EU-elnök Csehország meghívására utazik, és az uniós tagállamok vezetőivel találkozik majd április 5-én.

A Fehér Ház új lakójának első - februárban lebonyolított - hivatalos külföldi útja a szomszédos Kanadába, az Egyesült Államok legnagyobb kereskedelmi partneréhez vezetett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.